Nytt badrum på 10 dagar!
Vi levererar helhetslösningar
Nytt badrum på 10 dagar / Vi levererar helhetslösningar. Gör er offertförfrågan redan i dag.

VI RINGER ER
Nytt badrum? Fyll i ert telefonnummer så ringer vi er!Kundservice

Så bygger vi ert badrum

3D-Ritning av badrum

Referensbilder & inspiration

Omdömen & referenser

Vill ni bli NBJ-referens?

Hjälp oss att bli bättre!

Visningsrum

Vanliga frågor & svar (FAQ)

Reklamation

Skötselråd & Rengöringstips

Tips & råd

Garanti, Kvalitè & miljö

Kvalitétspärm

ROT-avdrag

Om cookies

Tävla & Vinn!

Vanliga frågor (FAQ)

1: Går det alltid att göra badrummet på 10 dagar?

Svar: Ja, om det inte finns vattenskador i våtutrymmet så gör vi det, om inget annat anges i er offert. Idag mäter vi 98,6% som vi färdigställer i tid dvs. Nytt badrum på 10 dagar! och då inkluderar det fuktskador. Den vanligaste orsaken att inte vi hinner klart är att möbler och inredning mm inte har levereras i tid och då oftast från beställaren som inte har sakerna hemma. Låt NBJ leverera en helhetslösning till er.

2: Vad händer om ni upptäcker en vattenskada?

Svar: Om det är så illa att vi inte kan åtgärda skadan direkt, så måste ni koppla in ert försäkringsbolag. Då är det försäkringsbolaget som bestämmer när vi kan återuppta arbetet.

3: Vad bör vi tänka på vid en renovering?

Svar: Det ni bör tänka på är att företaget som ni anlitar är försäkrade för att renovera våtrum samt besitter gedigen erfarenhet av arbeten i våtrum och följer branschreglerna vilket vi på NBJ alltid gjort.

4: Följer NBJ Bygg & Kakel branschreglerna?

Svar: Naturligtvis följer vi branschreglerna som Boverket förespråkar. På Boverkets hemsida kan ni leta er fram och läsa mera om branschreglerna.

5: Behöver vi ha bygglov för en badrumsrenovering?

Svar: Nej det behöver ni inte.

6: Är det möjligt att renovera badrummet själv?

Svar: Har ni rätt kompetens och behörighet - kör på! Men kom ihåg att just badrummet är det rum som kan få värst konsekvenser om något går fel. Dessutom är det många moment som ska stämma - el, VVS, snickare, plattsättare, med mera. Ni har heller inga garantier samt att det är väldigt svårt att få ut något på försäkringen om olyckan skulle vara framme.

7: Vad kostar det att renovera badrummet?

Svar: Priset varierar mycket beroende på olika faktorer, till exempel:

  • Prisnivå på inredning (allt från småsaker till val av kakel/klinker och badkar/duschkabin)
  • Storlek på badrummet
  • Var i Sverige (dyrare i storstäderna)
  • Vad som ingår (t.ex. rivning av tidigare badrum med mera)

8: Är det smart att köpa material själv?

Svar: Som vanligt när det gäller hemmafixande så är det ofta en rak linje mellan kvalitet och pris. Men visst går det att spara pengar genom att jämföra priser och jaga rabatter. fördelen om du ändå låter en entreprenör sköta materialförskaffandet (i samråd med er givetvis) är att ni vet att materialet är godkänt enligt de regler som gäller för badrum. Många företag vill inte att konsument köper material (Gips, spackel, tätskikt med mera) Själv, och det har med garantier att göra. Men inredning/blandare kan man självklart köpa själv men prata med din hantverkare angående detta för bästa resultat.

9: Vi misstänker mögel i badrummet, vad ska vi göra?

Svar: I en villa är det bäst att börja med ditt försäkringsbolag, och i en bostadsrätt är det föreningen som gäller i första hand. De kan vägleda er till vilka åtgärder ni behöver vidta. Ni kan även prata med tjänstemän på din kommun som arbetar med denna typ av frågor. Glöm inte att kontrollera ventilationen samtidigt som mögelattacken undersöks!

Om ni bor i en bostadsrätt tar ni kontakt med er förening.

10: Vi är orolig för att vi har asbest i mitt badrum.

Svar: Asbest förbjöds 1976, är ert badrum byggt därefter bör det vara fritt från asbest. Badrum byggda på 50-, 60-, och 70-talet kan ha asbest i fix, fog, plastmattor, lim, ventilationskanaler, isolering och tätning. Asbest användes även som tillsatsmedel i bland annat fästmassa och fog, varför det inte går att utesluta asbest i en hel fastighet bara för att det inte fanns i ett badrum. En analys kostar ca 600 kronor och ger svar på förekomst av asbest.

11: Måste bostadsrättsföreningen godkänna att vi renoverar badrummet?

Svar: Ja, oftast så vill föreningen veta om att ni har tänkt göra om badrummet samt vilket företag som ni har tänkt anlita. Det kan även vara värt att prata med er förening innan renovering, i många fall så står din förening för kostnad för att byta er gamla golvbrunn.

12: En avvikelse, vad är det?

Svar: Om någon del i badrummet inte uppfyller kraven enligt branschreglerna så benämns det som en avvikelse. Så långt det är möjligt ska branschreglerna efterföljas, men en skälighetsbedömning kan göras om kostnaden för att undanröja avvikelsen inte står i proportion till nyttan. I vissa fall är det dessutom inte möjligt att följa branschreglerna. Exempel: Fönster får inte finnas i eller i anslutning till duschzonen. I vissa fall är badrummet så litet att det inte går att placera duschen tillräckligt långt från fönstret i enlighet med branschreglerna. Ett badrum utan dusch är inte mycket till badrum, varför den bästa möjliga lösningen väljs trots att det avviker från branschreglerna - en avvikelse. 

13: Vad är det för garantitid?

Svar: Fastställd tid under vilken entreprenören har garantiansvar.

14: Länsförsäkringar - Ansvar, avbrott samt allrisk!

Svar: Samtliga våra entreprenader är försäkrade via Länsförsäkringar. Försäkringen gäller ansvar, avbrott samt allrisk upp till 10 000 000.

15: Kan vi köpa ett komplett badrum med kakel/klinker inredning, möbler, blandare, mm utav NBJ?

Svar: Ja självklart kan ni göra det! Vi har för närvarande 3 st visningsrum, ett i Gävle och ett i Uppsala och senaste visningsrummet finns i Västerås.
Ni är hjärtligt välkommen att komma och titta, prata med en utav våra arbetsledare och få bra tips och råd. Ring till huvudkontoret i Gävle för att boka en tid i respektive ”Showroom”! Kontoret når ni på 026 - 61 10 40

16: Offerten/Dokument som vi erhållit via e-post från NBJ är tom på information?

Svar: Vi skickar ut material i PDF format och då krävs en PDF-läsare för att kunna öppna dokumenten och att se PDF-dokumenten på rätt sätt. Adobe Reader är ett standardprogram som är gratis att ladda ner och gratis att använda. Ladda ner detta program till er dator via länken nedan:

När det gäller surfplattor och mobiltelefoner kan det krävas att ni laddar hem Appen (Adobe acrobat reader) för diern mobil eller surfplatta för att kunna se vad som skrivits i offerten eller andra dokument från oss.


NBJ Bygg & Kakel AB | Nytt badrum på 10 dagar! | Kryddstigen 8, 802 92 Gävle | Huvudkontor Gävle: 026 - 61 10 40 | E-post: nbj@nbjbyggkakel.se